Provedeno istraživanje procjene potreba (projekt CARING)
Objavljeno : 20.09.2023.

U sklopu projekta CARING održano je istraživanje procjene potreba u svih osam partnerskih škola. Učenici i školsko osoblje odgovarali su kroz online upitnike i fokus grupe na pitanja o iskustvima s rodno uvjetovanim nasiljem te njegovoj učestalosti. Svoje odgovore su dala čak pedeset učenika i učenica, te pedeset i pet nastavnika/ica, administrativnog i nenastavnog osoblja, knjižničara i knjižničarki, itd. Održane su tri fokus grupe uživo, s učenicima iz Zagreba, Dugog sela i Kutine, te dvije online fokus grupe s nastavnim i nenastavnim osobljem iz svih osam partnerskih škola.

S obzirom da se istraživanje provodilo od prvog dana početka nove nastavne godine i narednih desetak dana, ovim putem zahvaljujemo se svim facilitatoricama i sudionicima na brzoj i efikasnoj suradnji, kvalitetnoj organizaciji i lavovski odrađenom poslu.

Podatci prikupljeni ovim putem biti će analizirani i pretočeni u izvještaje o trenutnoj situaciji u školama, koji će poslužiti Bugarskom konzorciju i Mađarskom Tdh u kreiranju posve novog i našoj državi prilagođenog Kurikuluma za rad s mladima, odraslima i roditeljima u naredne dvije godine.