Mreža suradnje za ostvarivanje dobrobiti i prava djece
Objavljeno : 19.09.2023.

U okviru projekta Mreža suradnje za ostvarivanje dobrobiti i prava djece, proteklih mjeseci intenzivno se bavimo aktivnostima analize i praćenja provedbe odabranog djelokruga javne politike za djecu – pružanje usluga savjetovanja djeci i obiteljima u riziku, u suradnji države i udruga.

U okviru navedenog, provedeno je istraživanje potreba ranjivih skupina (djeca i članovi obitelji), kroz šest fokus grupa, na kojima je ukupno sudjelovalo 30 korisnika te 23 tematska intervjua sa stručnjacima. U analizi i praćenju odabranog djelokruga javne politike za djecu, kao suradnici i kroz svoj volonterski angažman, pomažu nam i studenti politologije.

Predstoji nam izrada završnih dokumenata – izvještaja o praćenju i sažetka politike, koji će uključivati ključne nalaze provedenog praćenja odnosno zaključke i prijedloge unaprjeđenja, te koji će u predstojećem periodu, biti predstavljeni javnosti i ključnim akterima (nadležnim ministarstvima).

Od početka provedbe projekta organizirano je i provedeno više edukacija u svrhu unaprjeđenja kapaciteta članica Mreže, a tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci sudjelovali smo u vrlo korisnim edukacijama iz područja javnog komuniciranja i rada u zajednici te diversifikacije izvora financiranja i razvoja plana prikupljanja sredstava.

 

 

Projekt „Mreža suradnje za ostvarivanje dobrobiti i prava djece“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Prethodni članak:

Počinje "Škola za roditelje"!

Objavljeno u rubrici :

News
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona