Novi početak – širenje socijalnih usluga Hrabrog telefona

Projektom “Novi početak – širenje socijalnih usluga Hrabrog telefona” se nabavlja zemljište te gradi i oprema novi objekt na području Grada Zagreba kao odgovor na trenutno neadekvatan prostor Hrabrog telefona, prekoračenih kapaciteta te fragmentiran na dvije lokacije. U novom i većem prostoru nastavit će se i proširiti aktivnosti prevencije institucionalizacije kroz više oblika savjetovanja (telefonska linija, e-savjetovanje te grupni i individualni rad) za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi; djecu i mlade s problemima u ponašanju; žrtve obiteljskog nasilja; trudnice i roditelje s djecom do godine dana te članove obitelji/udomiteljskih obitelji. Na ovaj se način osigurava dugoročna održivost rada koji je od stručne javnosti i korisnika u posljednje 22 godine višekratno valoriziran.

Projekt je financirala Europa unija u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Europskog socijalnog fonda (ESF) i Kohezijskog fonda (KF) za razdoblje 2014.-2020 te je ukupna vrijednost projekta 8.356.002,03 kn s PDVom (1.109.032,06 EUR s PDV-om)

Razdoblje provedbe je 11.06.2019.-31.05.2024. godine.

Kontakt osoba: Hana Hrpka, predsjednica udruge Hrabrog telefona; hana@hrabritelefon.hr

www.strukturnifondovi.hr

https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=d5cd41ad-0001-4c76-8ab3-bd6c7e73c09a

 

 

 

 

 

U siječnju 2021. godine kupljeno je zemljište u Zagrebačkom naselju Dugave. Glavni projekt izrađen u skladu s prostornim planom i drugim propisima u skladu s kojima mora biti izrađen te je u svibnju 2021. godine dobivena pravomoćna građevinska dozvola.

Trenutno je u fazi samog dovršetka gradnje i planira se useljenje u svibnju 2024. godine. Hvala svim donatorima i građanima koji nam pomažu da uskoro otvorimo svoja vrata djeci, mladima i roditeljima!

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona