Hrabri telefon na studijskoj posjeti u Irskoj
Objavljeno : 26.09.2023.

U sklopu projekta „Sustav praćenja – jačanje sustava podrške za djecu žrtve kaznenih djela“ (eng. My follow up – strengthening the support system of child victims of violence in Croatia), predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka i zaposlenice Maja Vukmanić Rajter, Vesna Katalinić, Antonija Strle Pleše, Marcela Milković, Helena Vučković i Dora Vranjican Leško sudjelovale su u studijskoj posjeti udrugama za zaštitu djece u Republici Irskoj i Sjevernoj Irskoj od 19. do 22. rujna.  U studijskoj posjeti sudjelovale su i predstavnice Ministarstva unutarnjih poslova; Anita Matijević, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji u Ravnateljstvu policije, Nikolina Grubišić Požar, voditeljica Odjela za maloljetničku delinkvenciju i kriminalitet na štetu mladeži i obitelji u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Ivana Kamenjašević, policijska službenica za mladež u III. policijskoj postaji Zagreb i Ana Marija Kovač, policijska službenica za mladež u VII. Policijskoj postaji Zagreb.

Studijska posjeta uključivala je posjet Policijskoj akademiji Garnerville u Belfastu, Sjevernoj Irskoj gdje je predstavljen protokol o suradnji između policije i sustava socijalne skrbi s naglaskom na njihovo zajedničko djelovanje u zaštiti djece od kaznenih djela. Slijedio je posjet udruzi za zaštitu žrtava (Victim support Northern Ireland) gdje su predstavljeni programi pružanja podrške žrtvama kaznenih djela.

Studijska posjeta uključivala je i posjet Irskoj udruzi za prevenciju nasilja nad djecom u Dublinu (Irish Society for the Prevention of Cruelty to Children) gdje su zaposlenice Hrabrog telefona imale priliku izmijeniti iskustva u radu telefonskih linija za pomoć, kao i ostalih programa i projekata.

Projekt Sustav praćenja započeo je sa svojom provedbom u travnju 2023. godine.  Partner na projektu je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Više o projektu i njegovim ciljevima možete pročitati ovdje.