Počeli upisi na preventivno-socijalizacijske radionice!
Objavljeno : 29.09.2023.

POZIV NA PREVENTIVNO – SOCIJALIZACIJSKE RADIONICE

Pozivamo roditelje da uključe djecu u  besplatne, poučne, dobi primjerene i zabavne radionice namijenjene djeci u dobi od 4 do 11 godina. Radionice su osmišljene kao siguran, poticajan i kreativan oblik provođenja slobodnog vremena. Usmjerene su na pozitivan razvoj djece kroz kreativan rad, obrađujući teme poput vršnjačkih odnosa, nenasilne komunikacije, tolerancije, samopoštovanja, samozaštitnih vještina i asertivnog ponašanja, a sve u svrhu razvoja pozitivne slike o sebi i prevencije nepoželjnih obrazaca ponašanja. Radionice se održavaju u malim grupama (najviše 7 djece), raspoređene prema dobi djece te ih provode educirani studenti pomagačkih zanimanja pod stalnom stručnom mentorskom podrškom.

Radionice su podijeljene u dvije dobne kategorije:

  • Djeca od 4 do 6 godina
  • Djeca od 7 do 11 godina

Radionice se održavaju tijekom školske godine 2023./2024. u poslijepodnevnim terminima,  jednom tjedno u trajanju od 60 minuta. Termin i opis svake grupe možete vidjeti u nastavku dokumenta.

Sve radionice podijeljene su u cikluse prema preventivnim temama koje će djeca ove godine prolaziti zajedno s volonterima. Prvi ciklus radionica upisuju djeca koja pohađaju radionice prvi puta, drugi ciklus djeca koja ih pohađaju drugi puta, a treći djeca koja naš program pohađaju tri ili više godina.

Teme o kojima će djeca, između ostalog, učiti su sljedeće:

  1. ciklus – Komunikacija, Samopoštovanje i briga o sebi
  2. ciklus – Obitelj i vršnjaci, Tolerancija
  3. ciklus – Društvena svijest i odgovornost – prosocijalno ponašanje

Upisi u preventivno-socijalizacijske radionice kreću u ponedjeljak 02.10. 2023. u vremenu od 10 do 19 sati od ponedjeljka do četvrtka 05.10., u prostoru Društvenog centra Borovje, na adresi Bože i Nikole Bionde 7 do popunjavanja mjesta.

Upis osobno izvršava roditelj ili skrbnik, a upisi traju do popunjavanja svih mjesta.

Za sve dodatne informacije o upisima i rasporedu možete nas kontaktirati na 01 6112 758 ili na e-mail: drustvenicentar@hrabritelefon.hr.

S nestrpljenjem vas čekamo u Društvenom centru Borovje!

DJECA DOBI OD 4 DO 6 GODINA

 

 

 

 
Utorak 17:00-18:00 Veseli ritam

Kako bi se kroz zabavu bavili temama poput izražavanja osjećaja i misli, prijateljstva i samoprihvaćanja u svestranom vas umjetničkom kutku Društvenog centra Borovje očekuju razne boje, dobra glazba i maštoviti plesni pokreti! Ako se vaše dijete voli kreativno izraziti te učiti o svijetu kroz sliku, crtež, kolaž, pisanje ili pak plesni pokret onda smo sigurni kako će u Kreativnom laboratoriju pronaći svoje mjesto. Kod nas mašta nema granice, a nemaju ni kreativne prakse kojima ćemo se koristiti. Osmišljamo, eskperimentiramo, učimo o sebi i drugima, prirodi te zajedno upoznajemo i razvijamo svoje kreativne potencijale!

 

 

DJECA DOBI OD 7 DO 11 GODINA

 

Utorak

 

18:30-19:30 Mali umjetnici

 

Želite koristiti različite materijale i učiti nešto novo? Onda je ova radionica za vas! Glinamol, bojice, kolaž papir i sve ostalo što vam pada napamet će ovdje biti prisutno. Radost i smijeh je ono što nas čini, a uz vas će nam biti još ljepše. Čekamo vas!

Srijeda 18:30-19:30 Čarobni teatar

 

Ako voliš Disney, Marvel i ostale Hollywood filmove ovo je pravo mjesto za tebe. Čeka te obilje smijeha, pokreta i kreativnosti. Čaroban studio otvara svoja vrata i prima nove talente, tako da nemoj propustiti jedinstvenu priliku i pridruži nam se!

 

 

 

 

 

Četvrtak

 

18:00-19:00 Kreativni putnici

 

Zanimaju te različite kulture i običaji i svijet oko tebe? Na pravom si mjestu. Kreni sa nama u avanturu u kojoj ćemo se upoznat s različitim krajevima svijeta kroz zabavu i igru. Izraditi ćemo Eiffelov toranj, praviti havajske ogrlice, vjetrenjaču i tulipane i naučiti nešto o državama i zajedno se zabaviti!

Ako ti se sviđa putovati ali ne i pakirati budi bez brige! Kada putuješ sa nama samo moraš ponijeti puno dobre bolje! Veselimo ti se!

19:00-20:00 Glazbena kućica

 

Pamti li Vaše dijete brzo brojalice i pjesmice? Voli li slušati glazbu? Na ovoj radionici Društveni centar Borovje postaje Glazbena kućica! Kroz pjesmu, ples i igru Vaše će dijete razvijati kreativnost i maštu, upoznavati skladne zvukove, a u isto vrijeme učiti o važnim temama kao što su prijateljstvo, briga o sebi, komunikacija i slično. Veselimo se da zajedno smislimo i otpjevamo puno novih pjesmica!

 

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona