The right to be heard: Empowering children and young people through technology – 7. internacionalne konzultacije dječjih savjetodavnih linija
Objavljeno : 10.09.2014.

Internacionalne konzultacije dječjih savjetodavnih linija, 7. po redu, održane su u Londonu u vremenu od 29.-31.10.2014. g.  Konzultacije su okupile više od 250 predstavnika organizacija – članova mreže Child Helpline International. Članice su organizacije koje provode programe telefonskog i elektroničkog savjetovanja djece i odraslih zabrinutih za djecu. Tema konzultacije je bila osnaživanje djece kroz tehnologiju te je uključivala brojna predavanja i radionice za sudionike. Obrađivale su se teme poput on-line kampanje, korištenje tehnologija u direktnom pružanju pomoći djeci, iskustvima linija u radu na prevenciji nasilja nad i među djecom na internetu, prevenciji i zaštiti djece od trgovanja kao i on-line načinima prikupljanja sredstava.

Tijekom konferencije je objavljen početak sveobuhvatne kampanje mreže free our voices (http://www.freeourvoices.org/) kojoj će se pridružiti i Hrabri telefon.

Na konzultacijama su bile prisutne predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka i zamjenica predsjednice Jelena Tomić. Predsjednica Hrpka je aktivno sudjelovala sa predavanjem Safer Internet Programme – our 10 years u okviru kojeg je predstavila 10godišnje iskustvo Hrabrog telefona u području doprinosa sigurnijem internetu za djecu u Hrvatskoj.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona