Završno događanje projekta “Mreža suradnje za ostvarivanje dobrobiti i prava djece”
Objavljeno : 15.02.2024.

Hrabri telefon partner je na projektu „Mreža suradnje za ostvarivanje dobrobiti i prava djece“. Pozivamo Vas na završno događanje u okviru ovog projekta koje će se održati u utorak, 20. veljače 2024. godine u trajanju od 13:00 do 15:00 sati, u Hotelu Dubrovnik (dvorana Ban Mažuranić), Gajeva 1, Zagreb. Za sudjelovanje je potrebna prijava putem e-maila: djeca.prva@djeca-prva.hr, najkasnije do ponedjeljka 19.02.2024. godine do 12 sati.

Na završnom događanju predstavit će se ključni nalazi provedenog praćenja javne politike u području implementacije savjetodavne podrške djeci iz ranjivih skupina i njihovim obiteljima koje se pružaju u suradnji države i udruga, zaključci i prijedlozi unaprjeđenja, metodologija provedene analize kao i druge aktivnosti i rezultati projekta. Savjetodavne usluge važan su dio podrške koje udruge pružanju djeci u nepovoljnom položaju, kao što su djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, s problemima u ponašanju, žrtve nasilja, s invaliditetom, s teškoćama, u osjetljivim obiteljskim situacijama, u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti, te članovima njihovih obitelji.

Analizu je provela Mreža udruga za zaštitu prava djece koja trenutno okuplja osamnaest udruga iz Grada Zagreba, Šibensko–kninske, Brodsko–posavske, Osječko–baranjske i Primorsko–goranske županije.

Službeni poziv na završno događanje možete vidjeti ovdje.

Veselimo se Vašem dolasku!

Projekt “Mreža suradnje za ostvarivanje dobrobiti i prava djece”  je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.