Održano svečano otvorenje Društvenog centra Borovje
Objavljeno : 07.10.2021.

U srijedu, 06.10.2021., je održano svečano otvorenje „Društvenog centra Borovje“, programa Hrabrog telefona čiji je cilj prevencija neprihvatljivog ponašanja djece i mladih i podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici. Povod svečanog otvorenja je adaptacija prostora Društvenog centra Borovje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a partner na projektu je Grad Zagreb. Ukupna vrijednost projekta u trajanju od 12 mjeseci je 932.580,38kn osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%).

Govornici na svečanom otvorenju bili su:

  1. dr. sc. Romana Galić, Izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom
  2. Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona
  3. Antonija Hojt Ilić, voditeljica Društvenog centra Borovje
  4. Ivana Šešo, Predstojnica Podružnice Obiteljski centar za Grad Zagreb
  5. Branka Štefok Bojadžija, ravnateljica Osnovne škole Borovje,
  6. Vesna Flegar Vondra, stručna suradnica pedagoginja u Dječjem vrtiću Savica

Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona, istaknula je kako Hrabri telefon djeluje na području lokalne zajednice Borovje već 20 godina tijekom kojih je aktivnostima obuhvaćeno više od 4000 djece kroz 10 000 radionica. Veliki doprinos radu Društvenog centra Borovje (do nedavno Dječje kuće Borovje) dalo je oko 1000 volontera, studenata/ca pomagačkih fakulteta koji na godišnjoj razini ostvare više od 3500 volonterskih sati.

Voditeljica Društvenog centra Borovje, Antonija Hojt Ilić, predstavila je sam projekt, njegove rezultate i planove za dalje. Na otvorenju su sudjelovale i institucije s kojima Društveni centar Borovje uspješno surađuje i zajednički pokreće različite inicijative s ciljem podizanja kvalitete obiteljskog života.

Ivana Šešo, predstojnica Podružnice Obiteljski centar za Grad Zagreb, Branka Štefok Bojadžija, ravnateljica Osnovne škole Borovje i Vesna Flegar Vondra, stručna suradnica pedagoginja u Dječjem vrtiću Savica, govorile su o suradnji s „Društvenim centrom Borovje“ i značaju provedbe ovakvih i sličnih projekata za lokalnu zajednicu. Istaknuta je nužnost postojanja ovakvih Centara na području čitavoga Zagreba naročito iz razloga što se kroz Društveni centar Borovje roditeljima i široj javnosti nude brojne usluge koje su im prijeko potrebne poput pružanja psihosocijalnog savjetovanja i podrške roditeljima i djeci, usluga pomoći pri učenju i logopedskih vježbi za djecu.

Službeni dio svečanog otvorenja zaključila je dr. sc. Romana Galić,  izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koja je također istaknula nužnost i korisnost postojanja Društvenog centra Borovje za lokalnu zajednicu te iskazala zadovoljstvo sudjelovanjem Grada Zagreba na ovom programu od njegovih samih početaka pa i tijekom ove godine kao partneri na projektu „Društveni centar Borovje“.

U svečano otvorenje bila su uključena i  djeca, korisnici usluga Društvenog centra Borovje koja su održala recitaciju o Centru.

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona