Započele su grupne radionice za osnaživanje djece razvedenih roditelja
Objavljeno : 13.10.2021.

Hrabri telefon je započeo provedbu radionica kojima se nastoji pružiti pravovremena podrška i pomoć djeci razvedenih roditelja. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 9 do 12 godina i besplatne su.

Cilj radionica je poboljšati kvalitetu odnosa roditelj-dijete, upoznati djecu s pozitivnim načinima nošenja s neugodnim emocijama te ojačati njihove kapacitete da bolje razumiju obiteljsku situaciju kroz izražavanje vlastitih emocija, strahova, želja i potreba, a do kojih se dolazi primjenom različitih kreativnih, djeci prikladnih tehnika. Time se postiže opuštenija atmosfera i stvara prostor za samoizražavanje u kojem djeca lakše prihvaćaju činjenicu da ona nisu odgovorna za razvod roditelja, uviđaju da nisu sama te jačaju samopouzdanje.

Ciklus se sastoji od 12 susreta, a vode ga stručnjaci mentalnog zdravlja s iskustvom u radu s djecom. Radionice će se održavati jednom tjedno, četvrtkom od 19.15 do 20.15 sati. Mjesto održavanja je Društveni centar Borovje, Bože i Nikole Bionde 7.

 

Prijave su zatvorene, a radionice financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i grad Zagreb.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona