Hrabri telefon postao partner na Europskom projektu „Regional Child protection Resource center in Southeast Europe“
Objavljeno : 16.09.2015.

Od prosinca 2014. godine Hrabri telefon je postao partnerom na trogodišnjem projektu „Regional Child protection Resource center in Southeast Europe“ (RRC).

Cilj Regionalnog resornog centra za zaštitu djece (RRC) je razvoj jake regionalne zajednice praksi i inovacija u Jugoistočnoj Europi, između dionika koji direktno doprinose razvoju i realizaciji usluga u zaštiti djece od zlostavljanja i zanemarivanja (akademski stručnjaci, donosioci odluka, stručnjaci, korisnici). Projekt strateški naglašava tri tipa intervencija (upravljanje znanjem, izgradnja kapaciteta i zagovaranje) u regionalnoj mreži profesionalaca i agencija, potpomognuti posebno kreiranom On-line platformom (Child Protection Hub). Fokus platforme je na uslugama i vještinama vezanim uz zaštitu djece od zlostavljanja i zanemarivanja. RRC će omogućiti umrežavanje i poslovnu suradnju među dionicima u zemljama jugoistočne Europe. Povećati će se prilike za poboljšanje znanja i vještina i kreirati proces stalnog usavršavanja praksi (kroz edukaciju, razmjenu vršnjačkog iskustava i znanja, internet knjižnicu te putem izvora dostupnih na 5 jezika). RRC će također ponuditi platformu za zagovaranje razvoja politika i inovacija.

Projekt se provodi u 8 zemalja Jugoistočne Europe (Albanija, BIH, Bugarska, Hrvatska, Kosovo, Rumunjska i Srbija), a vodi ga regionalni ured “Terre des homes” u Budimpešti. Projekt financira Europska unija, OAK Foundation i Austrian Development Cooperation.

U prosincu 2014. godine predstavnice Hrabrog telefona Jelena Tomić, voditeljica projekata i Vesna Katalinić, koordinatorica na projektu RRC, aktivno su sudjelovale na otvorenju projekta u Budimpešti na kojem se detaljno govorilo o ciljevima i metodologiji provedbe projekta,

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona