Godišnja nagrada za promicanje prava djeteta dodijeljena sutkinji Lani Petö Kujundžić!
Objavljeno : 21.09.2014.

Iznimno nam je drago da je nominirana od strane Hrabrog telefona, priznata stručnjakinja u području sudske zaštite djece i zagovornica multidisciplinarnog pristupa i suradnje, gđa. Lana Peto Kujundžić dobitnica ove važne nagrade!

Pred svakim od nas stoji izazov uvažavanja djece kao ravnopravnih članova društva. Djeca ne mogu i ne smiju biti ostavljena da se sama izbore za svoja prava. Stoga, promicanje prava djece traži angažman i promjenu društva u cjelini, uvažavajući vrijednosni sustav i odgojnu klimu. To zahtjeva od odraslih da propituju prirodu svoje odgovornosti za djecu, ali i da prepoznaju vrijednost njihovih iskustava, pogleda i briga.

Lana Petö Kujundžić diplomirana je pravnica, sutkinja za mladež s više od 30 godina iskustva rada u pravosuđu.

Karijeru sutkinje za mladež započela je radom na Općinskom sudu u Zagrebu, zatim na Županijskom sudu u Zagrebu te na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske. Trenutno je predsjednica odjela za mladež na Županijskom sudu u Zagrebu.

Uz navedeni zapaženi rad u okviru sudovanja za mladež, ističe se aktivnim doprinosom u postizanju što bolje i učinkovitije zaštite djece u Hrvatskoj kroz djelovanje Udruge sudaca za mladež,

obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež u Hrvatskoj,  kao i kroz edukaciju i povezivanje stručnjaka različitih profila koji su uključeni u zaštitu prava djece.

Aktivna je u razvijanju novih programa, pisanju strategija i planova u području zaštite prava djece te unapređenju pravosuđa naklonjenom djeci.

Godišnja nagrada za promicanje prava djeteta dodijeljena je Lani Petö Kujundžić, koja svojim iznimnim rezultatima u sudskoj praksi i svim komplementarnim područjima vezanim uz učinkovitu i primjerenu zaštitu djece daje doprinos u svim područjima u kojima su njezino iskustvo i stručna znanja nužni za postizanje ciljeva dobrobiti djece.

Čestitamo joj u ime cijelog tima Hrabrog telefona

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona