Dječji tjedan u Dječjoj kući Borovje
Objavljeno : 10.09.2014.

Svake godine u prvom punom tjednu listopada u Hrvatskoj se obilježava Dječji tjedan. Ove godine Dječji tjedan počinje 6. listopada 2014. kada se obilježava i Međunarodni dan djeteta.

Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti prava djece garantiranih Konvencijom o pravima djeteta te podsjećanje na zajedničku odgovornost za poštivanjem dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

Hrabri telefon je ponosan što svaki dan u godini radi na promicanju i zaštiti dječjih prava. Posebno smo ponosni što uz prepoznatu Savjetodavnu liniju za djecu (116 111) kroz program Dječja kuća Borovje izravno radimo s djecom u lokalnoj zajednici kroz nekoliko različitih aktivnosti.

Svake godine u Dječju kuću Borovje upiše se oko 150 djece različite dobi, interesa i potreba.  Djeca tijekom školske godine pohađaju preventivne radionice gdje uče o svijetu oko sebe na kreativan i zabavan način te sklapaju nova prijateljstva ili nam se obrate u situacijama kada trebaju stručnu logopedsku ili pomoć pri učenju.

Ove godine otvorene su nove radionice za stariju djecu usmjerena na razvijanje samopouzdanja, jasnog i asertivnog izražavanja i prezentacijskih vještina. Starija djeca će također u suradnji s Pučkim Otvorenim Učilištem naučiti skuhati ukusni obrok i glumiti u pravoj pravcatoj predstavi.

Mališani će kao i svake godine zašareniti prstiće na raznim kreativnim radionicama, pjevati, plesati, glumiti i progovoriti na stranom jeziku, a uz to naučiti i nešto o svojim potrebama i osjećajima, pravima i obavezama te međugeneracijskoj solidarnosti i toleranciji.

Pozivamo vas da nam se pridružite u Dječjoj kući Borovje na adresi Bože i Nikole Bionde 32.  Upisi su ove godine bili „gužvoviti“,

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona