U sklopu kampanje podizanja javne svijesti o sprečavanju seksualnog zlostavljanja djece Matthew McVarish posjetio Hrabri telefon
Objavljeno : 14.09.2014.

Matthew McVarish, škotski glumac, glazbenik i dramski pisac je u petak 8. kolovoza 2014., tijekom svog boravka u Zagrebu, u pratnji predstavnica Britanskog veleposlanstva posjetio Hrabri telefon i upoznao se s ciljevima organizacije i njezinim djelovanjem.

Zagreb je samo jedan od 32 glavna grada u Europi koje Matthew planira posjetiti u okviru kampanje podizanja svijesti o sprečavanju seksualnog zlostavljanja djece. Originalni naziv kampanje je “10,000 mile – 16,000 km Road to Change: Walk to Stop the Silence”. Matthew kampanju provodi hodajući; pješači već 14 mjeseci, a svaki dan prijeđe 50 kilometara, sve s jednim ciljem – progovoriti o seksualnom zlostavljanju, a kako bi probudio svijest javnosti da se ujednače zakoni u svim zemljama te da osobe koje su seksualno zlostavljale djecu ne ostaju na slobodi zbog zastare, što se u mnogim zemljama diljem Europe još uvijek događa.

Središnji događaj njegovog boravka u Zagrebu bio je posjet Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba,a u sklopu posjeta organizirano je i upoznavanje s Hrabrim telefonom.  Projekte te iskustva organizacije prezentirala je Ines Rezo.