Hrabri telefon na EUCCAN konferenciji
Objavljeno : 29.09.2014.

Od 21. do 23. svibnja 2014. u Amsterdamu je održana Europska konferencija o zlostavljanju i zanemarivanju djece (European conference on child abuse and neglect).

Na ovoj konferenciji se okupio veliki broj stručnjaka u području zlostavljanja i zanemarivanja djece, od pedijatara, psihologa do socijalnih radnika i odvjetnika.

Cilj konferencije bio je, prije svega, prezentirati najsuvremeniji pregled stručnih i znanstvenih spoznaja u ovim područjima te, okupljanjem međunarodnih sudionika, omogućiti uspostavljanje suradnje i profesionalnih odnosa među stručnjacima različitih struka i zemalja.

Program je obuhvatio širok raspon tema, od medicinskih aspekata fizičkog zlostavljanja i zanemarivanja djece, etike, seksualnog zlostavljanja, institucionalnog zlostavljanja, tretmana i dijagnostike psihotraume, sudskih pitanja, prevencije, neurobiologije i sl.

Na konferenciji je sudjelovao i dr. Domagoj Štimac, psihijatar i zamjenik ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, koji je održao prezentaciju na temu: Analysis of some psychosocial indicators of sexually abused children, čiji su koautori prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, i psihologinja Ella Selak Bagarić s Hrabrog telefona. Dr. Štimac je u svom izlaganju prikazao i rad Poliklinike kroz njezin multidisciplinarni pristup radu sa zlostavljanom i zanemarenom djecom.

Psihologinja Ella Selak Bagarić je održala izlaganje pod nazivom Primary, secondary,  and tertiary prevention – a fifteen-year experience of Brave Phone, čije su koautorice prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander,  Hana Hrpka, prof., predsjednica Hrabrog telefona, te prof.dr.sc. Vesna Bilić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona