Na Međunarodni dan obitelji Siemens udruzi Hrabri telefon donirao sredstva namijenjena provedbi programa Elektroničkog savjetovanja
Objavljeno : 15.09.2014.

Tvrtka Siemens Hrvatska donirala je udruzi Hrabri telefon 20.000 kuna te na taj način podržala provođenje programa elektroničkog savjetovanja koje omogućava djeci i roditeljima pomoć i podršku putem novih tehnologija. Donacija je provedena upravo na današnji dan, Međunarodni dan obitelji, proglašen rezolucijom Ujedinjenih naroda još 1993. godine.

S razvojem kanala komunikacije među korisnicima usluga Hrabrog telefona razvila se potreba pružanja pomoći i podrške upravo putem ovih suvremenih načina stupanja u kontakt. Hrabri telefon tako osim pružanja besplatne savjetodavne linije (116-111, 0800-0800), s korisnicima komunicira i putem e-maila (savjet@hrabritelefon.hr), foruma te chata. Osim vlastitog foruma na Internet stranici www.cybermed.hr (dostupnost sa stranice organizacije također), stručnjaci Udruge odgovaraju i na pitanja postavljena na portalima: Psihonet (www.psihonet.com) , Sretno dijete (www.sretnodijete.net), te Moj hej (www.mojhej.com). Projekt je razvijen u skladu sa suvremenim načinom života, ali i kao odgovor na istražene potrebe potencijalnih korisnika. Usklađen je i s najnovijim svjetskim trendovima u pružanju savjetodavne pomoći i podrške. 

Tijekom 2013. godine u okviru projekta E-savjetovanje zaprimljeno je ukupno 366 upita djece, roditelja, stručnjaka koji rade s djecom te drugih odraslih osoba željnih pomoći djetetu u njegovoj okolini.

Oko 60% upita pristiglo je na jednu od adresa elektronske pošte Hrabrog telefona – (savjet@hrabritelefon.hr ili hrabrisa@hrabritelefon.hr). Od toga 68% zaprimljenih poruka bilo je savjetodavno, 23% informativno, dok ih je 9% bilo testirajuće prirode. U 29% slučajeva Hrabri telefon kontaktiralo je dijete, a u 40% odrasla osoba. U 31% dob osobe nepoznata.

Gospođa Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona izjavila je ovom prilikom: “Siemens podržava rad Hrabrog telefona već dugi niz godina. 

U 2014. godini podržat će provedbu usluga elektroničkog savjetovanja (e-mail, chat, forum) koje predstavljaju važan izvor pomoći i podrške za djecu, posebno za onu koja teško progovaraju o svojim iskustvima. Donacija Siemensa pridonijet će kontinuitetu pružanja ovih usluga koje su prepoznate kao izrazito važne i korisne za djecu, ali i njihove roditelje. Od srca zahvaljujemo Siemensu i nadamo se da će i druge tvrtke slijediti ovaj pozitivan primjer društveno odgovornog poslovanja“.

„Siemens Hrvatska aktivno provodi nekoliko programa društveno odgovornog poslovanja. Ova donacija usmjerena je potpori elektroničkog savjetovanja Hrabrog telefona s ciljem omogućavanja što kvalitetnije i brže pomoći, te pružanja nužno potrebnih savjeta. Želja nam je informirati hrvatsku javnosti o problemu zlostavljanja i zanemarivanja djece, a još važnije, djeci pružiti dodatnu zaštitu od nasilja“, izjavila je prilikom predaje donacije gospođa Iva Katavić, v.d.Voditeljica poslova Centralne službe komunikacija tvrtke Siemens Hrvatska.

Bilješka za urednika:

Hrabri telefon je nevladina, neprofitna organizacija osnovana s ciljem pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, ali i rada na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži.

Siemens Hrvatska Siemens Hrvatska jedna je od vodećih kompanija u elektronici i elektrotehnici na hrvatskom tržištu koja posluje u sektorima energije (Energy), zdravstvene skrbi (Healthcare), industrije (Industry) i infrastrukture i gradova (Infrastructure & Cities).

Na dan 30.  rujna 2013. broj zaposlenih u središnjem uredu u Zagrebu i regionalnim uredima u Rijeci i Splitu bio je 319.

U poslovnoj 2013. godini Siemens d.d.  ostvario je dobit prije oporezivanja od 87,9 milijuna kuna i nove narudžbe u vrijednosti od 557,1 milijuna kuna. Prihodi Društva iznosili su 1.033,6 milijuna kuna.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona