Krećemo s provedbom projekta koji će doprinijeti pravosuđu prilagođenom djeci u Hrvatskoj
Objavljeno : 13.12.2013.

Pravosudni sustav koji jamči poštivanje prava djeteta, uzimajući u obzir razinu zrelosti i mogućnosti djetetova razumijevanja te okolnosti slučaja, nužan je za djecu koja dolaze u doticaj s pravosudnim sustavom. Djeca se s pravosuđem susreću zbog slučajeva nasilja, razvoda roditelja, posvojenja, migracija i sl. Sustav je nužan, no nije baš uvijek prilagođen  djeci.

Hrabri telefon je krenuo s provedbom projekta uz podršku Nizozemske ambasade, s ciljem uspostavljanja mehanizama pružanja pomoći i podrške djeci koja se susreću s pravosudnim sustavom. Projektom se planiraju educirati obiteljski suci za problematiku utjecaja razvoda na dijete, kao i dobiti iskustva kako se pravosudni sustavi približavaju djeci u drugim zemljama Europe, točnije u Nizozemskoj. Također, tijekom projekta se planira educirati i tim Hrabrog telefona za pravosudne postupke s kojima se dijete susreće te volontere Hrabrog telefona u pružanju telefonske savjetodavne pomoći i podrške djeci u pravosudnom postupku.

Partneri Hrabrog telefona u provedbi projekta jesu Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež te Udruga za podršku žrtvama i svjedocima.

Prethodni članak:

10 za 10!

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona