Održan Prvi međunarodni kongres o medicini usmjerenoj prema osobi
Objavljeno : 12.11.2013.

Prvi međunarodni kongres o medicini usmjerenoj prema osobi održan je u Zagrebu, 7.-10. studenog 2013. godine u hotelu Westin, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.

Kongres, održan  kao nastavak višegodišnjih aktivnosti velikog broja međunarodnih organizacija i institucija iz cijelog svijeta, kao glavnu temu je edukacijske aktivnosti koje promiču medicinu usmjerenu prema osobi. Cilj kongresa bio je okupiti stručnjake i udruge bolesnika te donijeti važne dokumente i odluke vezane uz načine buduće edukacije kako studenata, tako i zdravstvenih profesionalaca, bolesnika i šire javnosti temeljne na konceptu medicine usmjerene prema osobi. Sudjelovalo je 20 pozvanih predavača iz svih krajeva svijeta te deset pozvanih predavača iz Hrvatske, uz 200 izlaganja sudionika te 600 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Predsjednik kongresa bio je prof. James Appleyard, koji je i predsjednik International College of Person-centered Medicine, predsjednik organizacijskog odbora kongresa prof. Juan Mezzich (koji je ujedno i glavni tajnik ICPCM), a dopredsjednik prof. Veljko Đorđević, koji je voditelj lokalne organizacijske grupe.

Na kongresu je izlaganje s temom „The Effects of Children’s Online Activities – are Those Engaged in Cyberbullying at Risk of Self-harm“ održao dr. Domagoj Štimac, spec.psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije i zamjenik ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, a koautori ovog rada su Ella Selak Bagarić, dipl. psiholog s Hrabrog telefona i prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona