Održan simpozij Multidisciplinarni pristup u zaštiti zlostavljane djece u organizaciji Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
Objavljeno : 15.10.2013.

Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je, u subotu, 12. 10. u Dječjem tjednu u Hotelu Westin,  okupio stručnjake različitih profila organizacijom simpozija Multidisciplinarni pristup u zaštiti zlostavljane djece.

 

Prof. dr. sc Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i voditeljica stručnih i znanstvenih programa Hrabrog telefona,  održala je predavanje Zaštita zlostavljane djece – što smo naučili?, u kojem je prezentirala iskustva iz svog rada i rada Poliklinike u radu s djecom koja su doživjela različite oblike zlostavljanja i zanemarivanja, kao i najnovije znanstvene spoznaje u ovom području te probleme ali i primjere dobre prakse u zaštiti djece u Hrvatskoj. Ovom skupu je ispred Hrabrog telefona prisustvovala i Ella Selak Bagarić, magistra psihologije.

O tome kako sve više doktora dentalne medicine prepoznaje svoje dužnosti u identifikaciji zlostavljane i zanemarene djece svjedoči broj okupljenih stručnjaka, kao i veliki interes za uključivanjem u raspravu.

Budući da je upravo kvalitetno znanje o zaštiti djece nužan preduvjet za zainteresiranost i zapažanje prvih simptoma zlostavljanja ili zanemarivanja, Stomatološki fakultet u sklopu integriranog preddiplomskog i diplomskog studija dentalne medicine ovu problematiku studentima približava uz suradnju Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba na kolegiju Zanemarivanje i zlostavljanje djece, čiji je voditelj prof. prim. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona