Aktivnosti Hrabrih čuvara 2018.
Objavljeno : 15.10.2018.

Projekt „Hrabri čuvari“, financiran uz potporu Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku, koji je uključivao 21 osnovnu školu iz cijele Hrvatske stigao je do kraja aktivnosti. Svrha projekta bila je unapređenje sigurnosti djece na društvenim mrežama te smanjenje govora mržnje i nasilja među djecom na internetu.

Kroz projekt su se u prethodnoj godini održale edukacija za nastavnike te stručne suradnike, kao i predavanja za roditelje u školama te radionice za djecu – Hrabre čuvare. Učenici Hrabri čuvari su u svojim školama educirali vršnjake o sigurnosti na internetu te su im pomagali sa znanjima o tome što napraviti i kome se obratiti za pomoć ako se osjećaju ugroženo. Uz podršku nastavnika i stručnih suradnika izrađivali su postere, prezentacije, održavali igrokaze i radionice te na taj način nastojali približiti svojim vršnjacima važnost sigurnog ponašanja na internetu.

Njihov interes i motivacija su bili veliki te su u većini škola odlučili nastaviti provoditi aktivnosti i ove školske godine. Zbog toga, a i svega što su dosad napravili, želimo im svima zahvaliti od srca! Marljivi i predani Hrabri čuvari, kao i njihovi voditelji nastavnici i stručni suradnici primjer su suradnje i želje za promjenama koji nam svima mogu biti uzor.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona