Tema osmog susreta Odbora mladih: Konvencija o pravima djeteta
Objavljeno : 08.04.2018.
Oznake:

Kako je za nadolazeći susret Odbora mladih planiran posjet Pravobraniteljici za djecu, fokus ovog susreta bila je Konvencija o pravima djeteta. Članice su razgovarale o svojim iskustvima sa stručnjacima i na koji način su se ophodili prema njima, odnosno njihovim pravima. Komentirale su pojedine članke Konvencije te iznostile svoje mišljenje, uz vrlo ozbiljno razmatranje pojedinog članka. Velik dio rasprave također se odnosio i na odgovornosti koje dolaze s pravima. S nizom pitanja za Pravobraniteljicu, susret smo završile uz refleksiju na naš dosadašnji rad.

Jedna članica je rekla: “Kada je ovaj odbor počeo, nisam bila sigurna kako će izgledati. Nisam uopće bila sigurna da želim sudjelovati. Ali nakon nekoliko radionica sam snažnije osjetila da želim sudjelovati, a i naša grupa je bila snažna. Nekad sam ljuta jer se neke cure ne pojave i onda se osjećam da ih skupljamo putem. U isto vrijeme se osjećam snažno jer puno toga radimo ovdje.”

 

Odbor mladih jedna je od aktivnosti europskog projekta Alternativni načini postupanja prema maloljetnicima (AWAY). Više o AWAY projektu pročitajte ovdje.

 

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona