Suradnja Hrabrog telefona i OŠ Poliklinike SUVAG
Objavljeno : 19.03.2018.

Dana 16. ožujka 2018. učenici uključeni u učeničko vijeće OŠ Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG posjetili su liniju Hrabrog telefona.

U Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba dočekali su ih Hrabri pomagači, djeca uključena u program međuvršnjačke pomoći Hrabrog telefona, koja tijekom cijele godine uče o temama relevantnim djeci i mladim – nenasilnom rješavanju sukoba, odnosima u razredu, dječjim pravima i obavezama, toleranciji i nošenju sa stresom u školi. U svojim matičnim školama, OŠ Borovje i OŠ Gustav Krklec, provode radionice s učenicima iz nižih i viših razreda.

Tema susreta su bila dječja prava, kojima se ove godine na učeničkom vijeću u OŠ Poliklinike SUVAG posebno bave. Djeca su se kroz zabavne i interaktivne aktivnosti upoznala, razmijenila iskustva te razgovarala i učila o dječjim pravima. Na kraju su svi posjetili liniju Hrabrog telefona kako bi iz prve ruke vidjeli i čuli kako to izgleda i tko su volonteri koji se javljaju na telefon. Također, saznali su i zbog kakvih problema djeca obično zovu liniju, što znači da je linija anonimna i povjerljiva te da se mogu javiti i preko chata, e-maila ili Facebooka.

 

Ponosni smo na ostvarenu suradnju i naše Hrabre pomagače koji su svojim vršnjacima iz OŠ Poliklinike SUVAG prenijeli komadić toga čime se bave i zašto su dječja prava važna!

Objavljeno u rubrici :

Novosti

Sljedeći članak:

Hrabri telefon u 24 sata
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona