Održan 3. sastanak ekspertne skupine u sklopu provedbe europskog projekta
Objavljeno : 18.10.2017.

U sklopu europskog projekta (JUST/2015/RDAP/AG/CORP/9175) naziva „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“, 13.10.2017. održan je treći sastanak ekspertne skupine u prostoru Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Projekt je usmjeren suzbijanju i prevenciju tjelesnog kažnjavanja djece, a jedan od načina kojim se to želi postići suradnja je i razmjena iskustva između relevantnih dionika i stručnjaka. Uloga stručne skupine je praćenje, podrška i evaluacija projekta.

Članovima ekspertne skupine prezentirani su preliminarni rezultati provedenog istraživanja na području Hrvatske o stavovima i učestalosti tjelesnog kažnjavanja djece te se raspravljalo o praktičnim implikacijama i daljnjim aktivnostima u projektu usmjernih na zaštitu djece od tjelesnog kažnjavanja. Članovima ekspertne skupine prezentirana je i e-platforma za stručnjake. Tijekom trajanja projekta rezultati istraživanja bit će dostupni i široj javnosti, a e-platforma bit će dostupna zaposlenicima koji rade u vrtićima.

Ekspertnu skupinu projekta čine: Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, dr.sc. Bruna Profaca, Tijana Vidović, prof ped. (MZO), Bosiljka Devernay, prof.; (Odjela za predškolski odgoj Grada Zagreba), Iva Balenović,  prof. soc. ped, Božena Perić, mag. psych.; Ivančica Tarade (roditelji.hr), Jadranka Lukin, mag. soc. rada;  te predstavnice Hrabrog telefona Hana Hrpka, Anamarija Vuić i Sara Milavec.

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije

JUST/2015/RDAP/AG/CORP/9175

Ovaj članak nastao je u okviru projekta „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“ koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije u okviru Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020). Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrabrog telefona i ni na koji način ne odražava stajališta Europske komisije.