Hrabri telefon ugostio je partnerske organizacije na dvodnevnom sastanku projekta „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“
Objavljeno : 18.09.2017.

U sklopu dvogodišnjeg europskog projekta koji se provodi od studenog 2016. na području Hrvatske, Latvije i Poljske, 14. i 15. rujna 2017. godine održan je radni sastanak s projektnim partnerima.

Prvog dana sastanka u prostoru Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba predsjednica Hrabrog telefona, Hana Hrpka, prof., upoznala je predstavnike Center Dardedze iz Latvije, koji ujedno koordiniraju projekte, te predstavnike Empowering Children Fundation iz Varšave s 20 godina dugim djelovanjem udruge, a psihologinja Ana Marija Španić provela ih je prostorijama i upoznala s načinom rada Poliklinike.

Drugog dana, sastanak se nastavio u Dječjoj kući Borovje gdje su nakon obilaska Kuće pregledani dosad provedeni koraci svih sudionika te dogovorene daljnje smjernice za projektne zadatke.

Projekt je usmjeren suzbijanju i prevenciju tjelesnog kažnjavanja djece u uključenim zemljama kroz suradnju i razmjenu iskustava između relevantnih dionika i stručnjaka. Aktivnosti uključuju istraživanje, izradu web platforme za učenje namijenjene stručnjacima te trening za djelatnike vrtića i roditelje kojima će biti dostupna kontinuirana podrška stručnjaka.

Projekt će također težiti podizanju svijesti građana o zakonskoj regulativi, opasnostima tjelesnog kažnjavanja djece i promociji pozitivnog discipliniranja djece u sklopu kampanje i konferencije planirane za 2018. godinu.

Prezentaciju možete naći ovjde.Evaluation_meeting

                 

 

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije

JUST/2015/RDAP/AG/CORP/9175

Ovaj članak nastao je u okviru projekta „Od politike do stvarnosti – promjena stavova i praksi od tjelesnog kažnjavanja do mjera za zaštitu djece“ koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije u okviru Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020). Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrabrog telefona i ni na koji način ne odražava stajališta Europske komisije.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona