Predstavljanje rezultata istraživanja „Mapiranje postojećih praksi na području zaštite djece i potreba stručnjaka“, Split
Objavljeno : 15.06.2017.

Hrabri telefon, Hrvatska udruga socijalnih radnika (HUSR) i CZSS Split vas pozivaju na predstavljanje rezultata istraživanja „Mapiranje postojećih praksi na području zaštite djece i potreba stručnjaka“ provedenog u okviru projekta Regionalni resorni centar za zaštitu djece u Jugoistočnoj Europi, čiji je voditelj mrežna organizacija Terre des Hommes, a partner izvoditelj u Hrvatskoj Hrabri telefon.

Istraživanje je provedeno u 2016. godini u centrima za socijalnu skrb Zagreb, Rijeka i Osijek te na Studijskom centru socijalnog rada s ciljevima:

a) osigurati osnovni pregled konteksta u kojem se praksa na području zaštite djece obavlja; funkcionira li sustav za pružanje usluga za zaštitu djece, povezanih praksi i zakonskih okvira, edukacija na području zaštite djece i upravljanja izvorima znanja i informacija

b) i što je važnije, provesti istraživanje o osnovnim vještinama, znanjima i interesima stručnjaka na području zaštite djece, bazirano na metodologiji i alatima razvijenim od strane međunarodnih stručnjaka

Rezultati istraživanja u 2016. godini tiskani su u obliku knjige pod nazivom „Početna studija za mapiranje praksi zaštite djece i povezanih potreba glede radne snage u Jugoistočnoj Europi“ čiji će primjerci biti dostupni na Predstavljanju.

Cilj predstavljanja rezultata je osim informiranja stručnjaka o rezultatima koji se tiču njihovog profesionalnog rada i razvoja, jest i prikupljanje dodatnih relevantnih informacija u svrhu zagovaranja pozitivnih promjena za struku socijalnog rada pred nadležnim Ministarstvom.

Predstavljanje će se održati 21.06. s početkom u 11h u prostoru Centra za socijalnu skrb Split, Ivana Gundulića 25.

Molimo Vas da Vaše sudjelovanje potvrdite Vesni Katalinić.