Kampanja podizanja javne svijesti o važnosti profesije socijalnog rada u okviru Child Protection Hub-a
Objavljeno : 19.05.2017.

U 2015. godini u okviru projekta Child Protection Hub provedeno je istraživanje u Hrvatskoj pod nazivom „Mapiranje postojećih praksi na području zaštite djece i potreba stručnjaka“ sa socijalnim radnicama i radnicama iz 5 centara za socijalnu skrb, akademicima s Fakulteta socijalnog rada te studentima Fakulteta u Hrvatskoj.

Rezultati kvalitativnog istraživanja su, među ostalim, pokazali da se socijalni radnici osjećaju da je struka negativno obojana u medijima, navode da se često ističu propusti, a malo se piše o pozitivnim stvarima koje se događaju svakodnevno.

Često se i samo socijalni radnici, pod etičkom zabranom otkrivanja informacija o slučaju, nisu mogućnosti zauzeti stav u medijima i obraniti svoju specifičnu odluku.

S tim u vezi, Child Protection Hub je, u svoj plan rada u 2017. godini kao jedan od ciljeva stavio i aktivnosti vezane uz podizanje javne svijest građana o važnosti struke socijalnog rada te aktivnosti prezentiranja motivacije u radu te primjera dobre praske u struci.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona