Hrabri telefon na društvenoj mreži za dobrotvorni crowdfunding
Objavljeno : 11.06.2016.

www.cinipravustvar.hr jedinstvena je društvena mreža koja na jednom mjestu okuplja pojedince koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udruge kojima je pomoć potrebna. Postavljanjem osobnog izazova i odabirom udruge kojoj je izazov posvećen, svatko se može angažirati i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiti donacije za odabranu udrugu.

Društvenu mrežu za dobrotvorni crowdfunding Čini pravu stvar predstavila je u petak, 10. lipnja na konferenciji za medije Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta u društvu 21 predstavnika udruga koje djeluju na području Hrvatske, inicijalnih članova ove mreže. U ime Hrabrog telefona predstavljanju projekta prisustvovale su predsjednica udruge Hana Hrpka i koordinatorica programa i projekata Jelena Tomić.

“Ponosna sam na našu najnoviju inovaciju u projektu Čini pravu stvar – pokretanje društvene mreže za crowdfunding www.cinipravustvar.hr, jer smo kroz nju iskoristili sve što znamo o komunikacijama i tehnologiji kako bismo pomogli u našem društvu već razvijenu kulturu solidarnosti. Želja nam je pomoći u podizanju svijesti o različitim društvenim problemima i angažirati još veći broj ljudi u njihovo rješavanje”, rekla je Martina Rizman Matić.

Crowdfunding, odnosno prikupljanje donacija na društvenoj mreži Čini pravu stvar, moguće je pokrenuti na način da pojedinac otvori svoj korisnički profil, odabere udrugu i prijavi osobni izazov kojeg želi ostvariti s ciljem prikupljanja donacija za željenu udrugu. Dijeljenjem izazova s prijateljima i poznanicima, informirajući ih o tome na društvenim mrežama, korisnik poziva i motivira svoju zajednicu da ga podrži u ostvarenju izazova donirajući udruzi koju je odabrao i pri tome zajedno – čine pravu stvar. Na taj način svatko dobiva mogućnost izravno pomoći prikupljanjem priloga te postaje pozitivni pokretač u svojoj zajednici. Status i ukupan iznos prikupljenih donacija moguće je u svakom trenutku pratiti i na profilu korisnika i na profilu udruge.

Korištenje društvene mreže Čini pravu stvar koju je pokrenuo Vipnet u potpunosti je besplatno. Donacije se uplaćuju preko društvene mreže direktno udrugama bez troškova provizije. Izazov je moguće pokrenuti isključivo s ciljem prikupljanja donacija za udruge i projekte udruga, ne i za pojedince.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona