Hrabri telefon na konferenciji: „Sharing the Realities of Multi-Disciplinary Team Working“
Objavljeno : 12.09.2015.

Članovi Multidisciplinarnog tima projekta Child Protection Hub – prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, Lana Peto Kujundžić,iur., Sanja Orešković, dipl.soc.pedagog te Ljiljana Bubnić, psiholog, kao i nacionalna koordinatorica Vesna Katalinić sudjelovale su na dvodnevnoj konferenciji pod nazivom „Sharing the Realities of Multi-Disciplinary Team Working“. Konferencija je održana u Prištini, Kosovo od 9.-10.11.2015. godine, a provedena je u organizaciji Terre des Hommesa i Defence for Children, u sklopu projekta Child Protection Hub for Southest Europe..

Konferencija je skupila pozamašan broj stručnjaka koji rade na području zaštite djece iz različitih zemalja (Hrvatska, BIH, Srbija, Moldavija, Makedonija, Rumunjska, Bugarska, UK, Nizozemska, Abanija, Kosovo) te iz različitih sektora – vlada, institucije socijalne skrbi, zdravstvene institucije, nevladin sektor. Stručnjaci su u malim skupinama raspravljali o iskustvima i izazovima, kao i zakonodavnom okviru multisektorske suradnje te prezentirali dobre prakse.

Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i Lana Peto Kujundžić, iur. prezentirale su suradnju Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i Županijskog suda u Zagrebu koja, među ostalim, ima za svrhu umanjivanje broja davanja iskaza od strane djeteta u kaznenom postupku. Sudionici su uvidjeli važnost ovakvog načina rada te suradnju opisali primjerom dobre prakse.