Konferencija “Dijeljenje iskustava multidisciplinarnog timskog rada”
Objavljeno : 06.09.2015.

Terre de hommes, Child Protection Hub i Defence for Children održavaju regionalnu konferenciju pod nazivom “Dijeljenje iskustava multidisciplinarnog timskog rada” 9. i 10. studenog 2015. u Prishtini, Kosovo. Konferencija će okupiti socijalne radnike, akademike, predstavnike vlade i predstavnike neformalnih udruga iz čak 13 zemalja da istraže multidisciplinarni pristup s ciljem unaprijeđenja sustava socijalne skrbi.

”Multidisciplionarni rad s obiteljima je neophodan da se unaprijedi zaštita djece kroz razumjevanje potreba obitelji od strane stručnjaka “ rekla je Stephanie Delaney, međunarodna savjetovateljica za zaštitu djece.

Konferencija će uključivati ceremoniju podjele nagrada za ključne doprinositelje Child Protection Hub-a na temu multidisciplinarnog i interdisciplinarnog rada agencija. Nagrađeni će ostvariti i financiranje za razvoj projekta po izboru.

“Konferencija je izuzetna prilika da se podjeli i nauči nešto na temelju raznih iskustava zemalja regije kako bi se ojačao sistem socijalne skrbi za zaštitu djece.” rekla je Jezerca Tigani, predstavnica zemlje za Terre des hommes Albania & Kosovo.

Terre des hommes fundacija teži pomaganju djeci koja su u potrebi u svijetu. U jugoistočnoj Europi se fokusira na djecu koja nemaju mjesto stanovanja te na ojačavanje sustava socijane skrbi.

Child Protection Hub promovira kontinuirani razvoj poboljšanja prakse zaštite djece i politiku Jugoistočne Europe kroz pristup sudjelovanja i zajednicu takvih praksa na internetu, ali i van interneta.

Defence for Children International je neprofitna organizacija koja se bavi promoviranjem i zaštitom ljudskih prava, kao i prava djece na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj I globalnoj razini već 35 godina.

Bliska suradnja je bila omogućena od strane sveučilišta Priština, Filozofski fakultet te podrške Nizozemske vlade, MATRA programa, Austrijske agencije za razvoj,

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona