Produljen upis u radionice Društvenog centra Borovje
Objavljeno : 16.11.2020.

Pozivamo roditelje da uključe djecu u besplatne, poučne, dobi primjerene i zabavne radionice namijenjene djeci u dobi od 4 do 11 godina. Radionice su osmišljene kao siguran, poticajan i kreativan oblik provođenja slobodnog vremena. Usmjerene su na pozitivan razvoj djece kroz kreativan rad, obrađujući teme poput vršnjačkih odnosa, nenasilne komunikacije, tolerancije, samopoštovanja, samozaštitnih vještina i asertivnog ponašanja, a sve u svrhu razvoja pozitivne slike o sebi i prevencije nepoželjnih obrazaca ponašanja. Radionice se održavaju u malim grupama, raspoređene prema dobi djece te ih provode educirani studenti pomagačkih zanimanja pod stalnom stručnom mentorskom podrškom.

Radionice se održavaju tijekom školske godine 2020/2021 u poslijepodnevnim terminima,  jednom tjedno u trajanju od 60 minuta, a u njima sudjeluje maksimalno 6 djece. Konačan raspored i detaljniji opisi svake radionice bit će dostupni na upisima.

Sve radionice podijeljene su u cikluse prema preventivnim temama koje će djeca ove godine prolaziti zajedno s volonterima. Prvi ciklus radionica upisuju djeca koja pohađaju radionice prvi puta, drugi ciklus djeca koja ih pohađaju drugi puta, a treći djeca koja naš program pohađaju tri ili više godina.

Teme o kojima će djeca, između ostalog, učiti su sljedeće:

  1. ciklus – Komunikacija, Samopoštovanje i briga o sebi
  2. ciklus – Obitelj i vršnjaci, Tolerancija
  3. ciklus – Društvena svijest i odgovornost – prosocijalno ponašanje

Upisi u preventivno-socijalizacijske radionice održat će se od 16. do 20. studenog od 9 do 19 sati u prostoru Društvenog centra Borovje (do nedavno Dječja kuća Borovje), na adresi Bože i Nikole Bionde 7. Upis osobno izvršava roditelj ili skrbnik.

Radionice se provode u sklopu projekta „Društveni centar Borovje“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Za sve dodatne informacije o upisima i rasporedu možete nas kontaktirati na 01 6112 758 ili djecjakuca@hrabritelefon.hr.

S nestrpljenjem vas čekamo u Društvenom centru Borovje!

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona