Održan trening za facilitatore (ToT) u Hrvatskoj (CARING projekt)
Objavljeno : 24.11.2023.

Od 21. studenog do 23. studenog 2023. godine, održan je trodnevni trening za facilitatore (ToT) u Hrvatskoj. Hrabri telefon je organizirao trening u sklopu projekta CARING: Preispitivanje društvenih i rodnih normi za smanjenje nasilja nad djecom u školama, kojeg sufinancira Europska unija. Ovaj značajan događaj okupio je 16 facilitatorica iz Hrvatske, formirajući predan tim posvećen promjeni društvenih i rodno-specifičnih normi kako bi se suzbilo nasilje u školama.

Osnovni cilj treninga bio je opremiti facilitatorice vještinama i znanjem potrebnim za implementaciju strategija projekta CARING u njihovim školama. Tijekom tri dana, trenerice Matea Korda i Snježana Fištrović, uz pažljivo osmišljen raspored, na interaktivan način su predstavile praktične pristupe, učinkovite strategije komunikacije i primjenu prilagođenog kurikuluma za suočavanje s rodno uvjetovanim nasiljem u školama.

Nakon treninga:

Nakon treninga, 16 facilitatorica steklo je uvid u metodologije projekta CARING. Sada su odgovorne za implementaciju tih strategija u svojim školama. Sudjelovanje na webinarima, sastancima podrške, dvodnevno osposobljavanje osoblja škole, roditeljski sastanci i organiziranje inicijativa koje vode djeca neke su od njihovih budućih odgovornosti.

Zaključak:

Trening u Hrvatskoj je rezultirao grupom motiviranih i osnaženih facilitatorica koje su ne samo stekle vrijedne vještine, već smo uvjereni da su započele i dobru međusobnu suradnju.

Projekt je sufinanciran sredstvima EU (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV). Izraženi stavovi i mišljenja su, međutim, samo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Hrabrog telefona i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona