Započela kampanja Hrabrog telefona I RODITELJIMA TREBA PODRŠKA!
Objavljeno : 06.09.2013.

Kolovoz 2013. – Hrabri telefon je u suradnji s partnerima započeo provoditi nacionalnu kampanju I roditeljima treba podrška, čiji je cilj informirati javnost o novoj usluzi Hrabrog telefona, koja je namijenjena roditeljima i ostalim odraslim osobama zabrinutim za dijete.

Hrabri telefon za mame i tate započeo je sa svojim radom u travnju 2013., te je u potpunosti besplatan za nazivatelje svakim radnim danom 9-20h na broju 0800 0800. Ovime je za roditelje ujedno omogućena i prva specijalizirana savjetodavna linija tog tipa u Hrvatskoj koja prati odgoj i razvoj djece od njihovog rođenja pa sve do punoljetnosti.

Suvremeno roditeljstvo puno je izazova i mnogi odrasli će reći kako je uloga roditelja u isto vrijeme najljepša i najteža u njihovom životu. Od samog početka rada Hrabrog telefona, koji je sve do 2013. godine bio namijenjen prvenstveno dječjim hrabrim pozivima, roditelji su činili značajan udio u broju poziva i klijenata na svim savjetodavnim uslugama.  Mnogi od njih nisu bili sigurni jesu li savjet potražili na pravom mjestu i smiju li uopće roditelji tražiti našu pomoć.

S druge strane, dio roditelja se bojao osude, jer se osjećao krivim i zbunjenim u trenucima kada ne zna kako biti bolji roditelj svome djetetu, a iz istog razloga nije tražio podršku u svojoj zajednici. Hrabri telefon za mame i tate linija je specijalizirana za problematiku odnosa roditelj-dijete, koja je stručna, anonimna, besplatna i dostupna u cijeloj Hrvatskoj. Ponekad je upravo to ono što presudi da roditelj potraži pomoć za sebe i svoje dijete – iz vlastitog doma u trenutku kada mu treba.

Naša je odgovornost, a i svrha ove kampanje informirati roditelje u Hrvatskoj o njihovom pravu i mogućnosti da potraže i dobiju stručnu savjetodavnu pomoć – jer tražiti pomoć ne znači biti loš roditelj, već roditelj koji želi biti još bolji.

 

OVA KAMPANJA NE BI BILA USPJEŠNA BEZ ANGAŽMANA PRIJATELJA HRABROG TELEFONA, A TO SU:

Podravka – generalni sponzor akcije uz čiju je financijsku podršku Hrabri telefon otvorio je jedinu besplatnu stručnu savjetodavnu liniju za roditelje

Nova TV i Dnevnik.hr – medijski partner koji podržava Hrabri telefon već godinu dana i vlastitim resursima podiže javnu svijest o problemima djece i roditelja u Hrvatskoj

Grad Zagreb i Ministarstvo socijalne politike i mladih – putem natječaja za udruge podržali provedbu ovog projekta

B1 plakati – doniraju svoje usluge u indoor kampanji

Europlakat – doniraju svoje usluge u outdoor kampanji

Hauska i partner – donira svoje konzultantske usluge

Multimedijskicentar grupa – medijski podržavaju kampanju

Omazić d.o.o. – dizajn i vizualna rješenja Hrabrog telefona

Terrakom – odriče se  telefonskog računa Hrabrog telefona za mame i tate

Web2print –  donira uslugu tiska vizualnih materijala

Prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić

POZIVAMO KOMPANIJE KOJE ŽELE DRUŠTVENO ODGOVORNO POSTUPATI PREMA DJECI I OBITELJIMA DA PODRŽE RAD HRABROG TELEFONA.

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona