U Ateni održana završna konferencija međunarodnog projekta “CARE”
Objavljeno : 08.12.2022.

Hrabri telefon od travnja 2020. godine u partnerstvu s udrugama The Smile of the Child iz Grčke kao voditeljem projekta te udrugama Hope for children s Cipra i Telefono Azzuro iz Italije provodi projekt CARE – „Leaving with care – Living with Care“, usmjeren na osnaživanje stručnjaka u području pružanja usluga utemeljenih na znanjima o traumi prilikom provedbe postupaka izdvajanja i smještaja djece izvan obitelji.

Povodom završavanja ovog gotovo trogodišnjeg projekta u okviru kojeg je educirano više od 400 stručnjaka iz područja socijalne skrbi, policije, pravosuđa, zdravstva, školstva i savjetodavnih linija za djecu diljem Hrvatske, 24. studenog održana je završna konferencija u Ateni na kojoj su sudjelovale djelatnice Hrabrog telefona.

Andrea Gerčar, psihologinja i programska koordinatorica, predstavila je rezultate CARE projekta u Hrvatskoj, s naglaskom na preporuke u području socijalnih politika koje se odnose na postupke izdvajanja i smještaja djece izvan obitelji, kao i preporuke koje su iznijela sama djeca koja imaju iskustvo života u domovima i udomiteljskim obiteljima.

Gostujuća predavačica iz Hrvatske pozvana ispred Hrabrog telefona bila je Ana Marija Španić, klinička psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, koja je održala izlaganje na temu razumijevanja potreba djece i mladih koja su doživjela traumatsko iskustvo.

Konferencija na kojoj je sudjelovalo više od 20 predavača iz Grčke, Italije, Cipra i SAD-a otvorena je u 9:00 sati govorom predstavnika nadležnih ministarstava Republike Grčke, a zatvorena je u 17:30 sati izlaganjem Chrisa Newlina, izvršnog direktora Nacionalnog centra za zagovaranje dječjih prava (National Children’s Advocacy Center – NCAC) iz SAD-a.

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona