REVIS Informativni vodič za roditelje
Objavljeno : 29.07.2022.

U sklopu projekta REVIS – Odgovaranje na vršnjačko nasilje u školskom i izvanškolskom okruženju, razvijen je vodič za roditelje koji sadrži informacije i smjernice za prevenciju i reagiranje na vršnjačko nasilje među djecom.

Kako se djeca ponašaju u različitim okruženjima, najčešće je oblikovano normama i kulturološkim obrascima kojima su izložena. Važno je da roditelji razumiju koju ulogu oni imaju u tome kako će njihova djeca doživjeti svijet oko sebe i kako će na njega reagirati.

Glavni cilj vodiča je osnažiti roditelje da identificiraju norme i ponašanja u svojoj okolini koja mogu dovesti do nasilnog ponašanja među djecom. Vodič također sadrži informacije o projektu REVIS, vježbe za promišljanje koje mogu pomoći u ulozi roditelja i upoznaje čitatelje s različitim temama o kojima djeca uče tijekom radionica u sklopu projekta.

Vodič možete preuzeti na hrvatskom te ostalim jezicima zemalja koje sudjeluju na projektu putem poveznice.