Predstavljanje vodiča za roditelje namijenjenoga borbi protiv vršnjačkog nasilja
Objavljeno : 13.10.2022.

Webinar će obuhvatiti upoznavanje sa glavnim temama iz Vodiča za roditelje, razvijenim u okviru REVIS – projekta „Odgovaranje na vršnjačko nasilje u školskom i izvanškolskom okruženju“, s ciljem da podrži roditelje u prevenciji i reagiranju na ovu vrstu nasilja. Osiguran je simultani prijevod na hrvatski/srpski.

Predavačica:

Mónika Rózsa klinička je psihologinja koja radi na području psihoterapije, skrbi nakon doživljene traume, mentalnog zdravlja i obrazovanja. Prošla je obuku i stekla certifikat na Akademiji za dječju traumu – Neurosekvencijalni model terapije. Kao terapeutkinja i trenerica nudi savjetovanje u različitim područjima, kao što je razvoj i koordinacija institucionalnih projekata u školama i organizacijama za skrb o djeci, nadzor osoblja i osmišljavanje i pružanje različitih programa i obuka.

Program webinara:

1. Kratak uvod o teorijama koje stoje iza sadržaja Info vodiča (zašto je važno raditi sa roditeljima, kako dobrobit i prisustvo roditelja podržavaju dobrobit djeteta)

2. Kako se određeni sadržajni dijelovi vodiča mogu implementirati bilo uživo ili online u „roditeljskoj grupi“ – praktični prijedlozi

3. Vrijeme za pitanja i diskusiju

 

Na webinar se možete prijaviti putem sljedeće poveznice.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona