Otvoreni upisi na besplatne, poučne, dobi primjerene i zabavne radionice!
Objavljeno : 13.09.2022.

Pozivamo roditelje da uključe djecu u  besplatne, poučne, dobi primjerene i zabavne radionice namijenjene djeci u dobi od 4 do 11 godina. Radionice su osmišljene kao siguran, poticajan i kreativan oblik provođenja slobodnog vremena. Usmjerene su na pozitivan razvoj djece kroz kreativan rad, obrađujući teme poput vršnjačkih odnosa, nenasilne komunikacije, tolerancije, samopoštovanja, samozaštitnih vještina i asertivnog ponašanja, a sve u svrhu razvoja pozitivne slike o sebi i prevencije nepoželjnih obrazaca ponašanja. Radionice se održavaju u malim grupama (najviše 7 djece), raspoređene prema dobi djece te ih provode educirani studenti pomagačkih zanimanja pod stalnom stručnom mentorskom podrškom.

Radionice su podijeljene u dvije dobne kategorije:

  • Djeca od 4 do 6 godina
  • Djeca od 7 do 11 godina

Radionice se održavaju tijekom školske godine 2022./2023. u poslijepodnevnim terminima,  jednom tjedno u trajanju od 60 minuta. Termin i opis grupa u kojima je ostalo mjesta možete vidjeti u nastavku dokumenta.

S obzirom da radionice provode studentice pomagačkih struka koje su završile edukaciju za provedbu radionica, moguće je da će u listopadu 2022. doći do izmjena termina, jer tek tada studenti/ice dobivaju rasporede predavanja. Novi termin bi se dogovarao u dogovoru s roditeljima upisane djece. Iako se nadamo da neće biti značajnih promjena, molimo za razumijevanje ukoliko do njih ipak dođe.

Sve radionice podijeljene su u cikluse prema preventivnim temama koje će djeca ove godine prolaziti zajedno s volonterima. Prvi ciklus radionica upisuju djeca koja pohađaju radionice prvi puta, drugi ciklus djeca koja ih pohađaju drugi puta, a treći djeca koja naš program pohađaju tri ili više godina.

Teme o kojima će djeca, između ostalog, učiti su sljedeće:

  1. ciklus – Komunikacija, Samopoštovanje i briga o sebi
  2. ciklus – Obitelj i vršnjaci, Tolerancija
  3. ciklus – Društvena svijest i odgovornost – prosocijalno ponašanje

Upisi u preventivno-socijalizacijske radionice kreću u srijedu 14.9. 2022. u vremenu od 9.30 do 19.30 sati, u prostoru Društvenog centra Borovje, na adresi Bože i Nikole Bionde 7 do popunjavanja mjesta.

Upis osobno izvršava roditelj ili skrbnik, a upisi traju do popunjavanja svih mjesta.

Za sve dodatne informacije o upisima i rasporedu možete nas kontaktirati na 01 6112 758 ili na e-mail: drustvenicentar@hrabritelefon.hr.

S nestrpljenjem vas čekamo u Društvenom centru Borovje!

DJECA DOBI OD 4 DO 6 GODINA
Utorak

 

18:15h – 19:15h Kreativci

Voliš crtati, plesati, glumiti, pričati priče?

Pridruži se našem malenom kreativnom svijetu u kojem ćeš imati priliku otkriti sve bisere skrivene u tebi. Puno ćemo se igrati, glumiti, plesati, svirati, smišljati priče i kreativno se izražavati. Vjerujemo da ćemo uživati i puno toga zajedno naučiti.

Vesele vam se Mirela i Ana!

Srijeda

 

17:00h – 18:00h Hrabri umjetnici

Pođi s nama na kreativno putovanje i uz to prikupi novo znanje! Želite li da Vaše dijete izrazi svoju jedinstvenost na maštovit i zabavan način? Onda ste na pravom mjestu! Kroz ove će radionice Vaše dijete imati priliku iskazati vlastite osjećaje i doživljaj svijeta oko sebe putem crteža, korištenja boja te raznih igara. Otkrivajući svijet mašte kroz likovno stvaralaštvo, učit ćemo o sebi, obitelji, prijateljima, toleranciji i emocijama.

Sve hrabre umjetnike s radošću čekaju Hana i Matea!

18:30h – 19:30h Životinjska patrola

Za malce koji su željni avanture i zabave! Savršen kutak za učenje o sebi i svijetu oko sebe uz životinjsko carstvo i prijatelje! Veselimo se svakom nasmiješenom djetetu koje voli životinje i koje će uživati učiti i rasti s nama. Postani član naše patrole i istražuj životinje svijeta koje će te poučiti o prijateljstvu, osjećajima i svemu ostalome što znaju, a bit će nam vrijedno znati. U životinjsku patrolu skreni i u životnu avanturu kreni!

Vesele vam se Stela i Lucija!

 

DJECA DOBI OD 7 DO 11 GODINA

 

Ponedjeljak

 

17:45h – 18:45h Maštovito društvo

Voliš druženje s prijateljima, a tvoja maštovitost nema kraja? Pravo je vrijeme da pozvoniš na vrata Društvenog centra ponedjeljkom poslijepodne i da zajedno otvorimo vrata novim interesima, prijateljima i veselom druženju. Uz boje, smijeh i malo vilinskog praha, naše malo društvo će zajedno smišljati nove avanture i kreativne projekte. Tvoj zadatak je samo da se prepustiš mašti i da poneseš svoje ideje, a zajedno ćemo učiniti čuda!

Vesele vam se Ivana i Altea!

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona