Održan posljednji sastanak Radne skupine projekta „Leaving with care – Living with care“
Objavljeno : 14.09.2022.

Hrabri telefon održao je 8.9.2022. šesti po redu, i ujedno posljednji sastanak Radne skupine stručnjaka u okviru projekta „Leaving with care – Living with care“ (skr. CARE). Sastanku je prisustvovalo ukupno 12 stručnjaka; Kristina Filipović i Nikolina Grubišić Požar iz Ravnateljstva policije, Dejana Kurtović ispred CZSS Zagreb – podružnica Trešnjevka, Branka Hozdić ispred CZSS Zagreb – podružnica Črnomerec, Lucija Dominiković ispred Društva za psihološku pomoć, Ivana Dragović i Elena Boljkovac iz OŠ Jure Kaštelan, Anamarija Španić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Ivana Kober Vrbat iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež, Ana Ercegović ispred savjetodavne linije za djecu i roditelje Hrabrog telefona, Matea Babić sa Županijskog suda u Zagrebu i Linda Rajhvajn Bulat sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Andrea Gerčar, koordinatorica projekta, predstavila je članovima radne skupine ostvarene rezultate i provedene aktivnosti projekta od samog početka u travnju 2020. do danas, a zatim su članovi skupine, podijeljeni po sektorima u kojima rade, nastavili rad na preporukama socijalnih politika kojega su započeli na petom radnom sastanku u svibnju. Preporuke su bile usmjerene na temeljna načela pružanja usluga utemeljenih na znanjima o traumi, kao što su sigurnost, transparentnost i pouzdanost, suradnja i uzajamnost te osnaživanje, pravo glasa i izbora kako korisnika, tako i djelatnika koji rade s djecom koja se izdvajaju iz obitelji.

Zaključci s preporukama za poboljšanje praksi bit će predstavljeni na lokalnoj završnoj konferenciji projekta u Zagrebu koja će se održati 20. rujna u hotelu Academia te na finalnoj međunarodnoj konferenciji u Ateni u studenom ove godine.

Sastanak radne skupine je započeo u 10:00 sati te je završio u 13:00 sati, uz druženje i zakusku.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona