Održana završna konferencija projekta CARE
Objavljeno : 22.09.2022.

U utorak, 20. rujna 2022. u hotelu Academia u Zagrebu održana je završna konferencija EU projekta CARE – „Leaving with Care, Living with Care“.

Cilj konferencije bio je potaknuti razvoj svijesti kod stručnjaka i šire javnosti o problemima s kojima se susreću djeca koja imaju iskustvo izdvajanja iz obitelji, o osjetljivosti samog procesa izdvajanja i važnosti prevencije dodatne traumatizacije kroz pristupe utemeljene na znanjima o traumi, ali i podijeliti primjere dobre prakse.

Gošće predavačice na konferenciji bile su Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika, Sanja Orešković Vrbanec, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja iz Udruženja Djeca prva i Ana Marija Španić, klinička psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Rezultate i preporuke projekta iznijela je Andrea Gerčar, programska koordinatorica i koordinatorica projekta CARE na Hrabrom telefonu.

Na konferenciji je sudjelovalo 70 stručnjaka iz područja socijalne skrbi, policije, pravosuđa, zdravstva, školstva i civilnih organizacija.

Glavni zaključci i preporuke s konferencije bit će iznijeti tijelima javne vlasti na sastancima i okruglim stolovima koji će biti održani u narednom periodu.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona