Odbor mladih u posjeti Pravobraniteljici za djecu
Objavljeno : 25.04.2018.
Oznake:

24. travnja 2018. naš Odbor mladih primile su Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Lidija Petrović s kojima su članice odbora razgovarale o dječjim pravima te im postavljale pitanja vezana uz njihov rad. Također su predstavile svoju ulogu u projektu AWAY te šire govorile o situacijama u kojima primjećuju da se njihova prava krše.

Jedna od članica je rekla: “Moje ponašanje tijekom odrastanja nije bilo dobro, ali nisam znala bolje. Ocjene su mi postajale sve lošije i bježala sam iz škole. Tako sam završila u domu. Sada vidim da sam se ponašala nezrelo i naučila sam iz svojih grešaka. Htjela bih podijeliti svoju priču s djecom i mladima kako bih ih potaknula da više brinu o tome kako žive i kako se ponašaju. Sada su moje ocjene dobre i sudjelovala sam i na državnim natjecanjima. Prije dva mjeseca sam navršila 18 i mogla sam otići iz doma. Ali nisam htjela. Prvo sam htjela završiti srednju školu i onda ću se vratiti svojoj obitelji. Jednog dana bih i ja voljela raditi s djecom.”

Članice Odbora su tijekom gotovo dugog posjeta podijelile i svoja osobna iskustva kao i želje koje imaju za budućnost. Susretu je nazočila i novinarka Hrvatskog radija Barbara Vid koja je članice Odbora pozvala i da gostuju u emisiji Civilno društvo.

 

Odbor mladih jedna je od aktivnosti europskog projekta Alternativni načini postupanja prema maloljetnicima (AWAY). Više o AWAY projektu pročitajte ovdje.

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona