Obilježimo dan obitelji i dan savjetodavnih linija za djecu i zaštitimo mentalno zdravlje djece i mladih
Objavljeno : 19.05.2023.

Subota, 20.05.2023., od 11h do 13h

Igralište Osnovne škole Borovje, Davora Zbiljskog 7, Zagreb

Pozivamo Vas na događanje namijenjeno djeci, roditeljima i drugim članovima obitelji s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15.05.) i povezivanja članova/ica lokalne zajednice. Ujedno ovim događanjem Hrabri telefon obilježava i Međunarodni dan savjetodavnih linija (17.05.).

Događanje organizira Društveni Centar Borovje (dugogodišnji program Hrabrog telefona) i  OŠ Borovje, partner Hrabrog telefona.

Obitelj predstavlja okosnicu razvoja djeteta te postavljeni zdravi temelji unutar obitelji utječu na kasniji dječji razvoj. Jedan od načina razvoja zdravih temelja unutar obitelji je i kvalitetno provođenje slobodnog vremena roditelja sa svojom djecom. U današnje vrijeme roditelji često nemaju vremena za svoju djecu, a istraživanja u Hrvatskoj nam govore da je mentalno zdravlje djece i mladih loše, da 1 od 5 djece ima probleme  mentalnog zdravlja te da djeca i mladi imaju mnogo zabrinutosti;  brinu o ratu u Ukrajini, klimatskim promjenama, ekonomskim neizvjesnostima i potresu. Pružimo im mogućnost da podijele svoje brige s roditeljima s kojima imaju uspostavljeni odnos povjerenja, ali i Hrabrim telefonom koji je uvijek tu za svu djecu i mlade, za sve probleme.

U sklopu događanja djecu i roditelje očekuje:

• glazbeni kutak – djeca i roditelji će imati priliku isprobati različite instrumente (gitare, bubnjeve, klavijature)
  • kreativni kutaka – djeca će imati priliku kreativno se izražavati u izrađivanju kućica od origamija
  • dramski kutak – bit će posvećen čitanju priča
  • sportski kutak – djeca i roditelji će se moći iskušati u raznim sportskim aktivnostima, kao i na plesnoj radionici.

Na kraju događanja, simbolično ćemo obilježiti značaj obitelji kroz zajedničko slikanje dronom. Cijeli događaj zaokružit će i tombola!