Završno predstavljen projekta The Right(s) court for children
Objavljeno : 13.12.2017.

U prostoru hotela Sheraton, 29.11.2017. godine,  predstavljeni su rezultati projekta „The Right(s) court for children“ pred više od 50 sudionika događanja.

Lana Peto Kujundžić, sutkinja za mladež i Ivana Milas Klarić, donedavna Pravobraniteljica za djecu za republiku Hrvatsku, podržavale su provedbu projekta te nakon pozdrava predsjednice Hrabrog telefona Hane Hrpka, otvorile Završno predstavljanje svojim izlaganjima.

Pravobraniteljica za djecu govorila je o njenom iskustvu vezanom uz sudske postupke i postupke Ureda Pravobranitelja, a sutkinja Lana Peto Kujundžić još jednom je kroz kratku prezentaciju podsjetila koja su to prava koja djeca imaju, a s kojima moraju biti upoznata prilikom dolaska na sud.

Partnerske škole na projektu (Prva Gimnazija u Zagrebu te Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju), tj. njihovi ravnatelji osvrnuli su se na dvogodišnju suradnju i važnost ovakvih projekata.

Nacionalna koordinatorica Vesna Katalinić, predstavila je osnovne rezultate projekta, s posebnim naglaskom na On-line igru StoryLab te dala osnovnu uputu o ciljevima i načinima igranja.

Na samom kraju, svoje izlaganje imale su tri djevojke iz Prve gimnazije i Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, koje su od samog početka aktivno sudjelovale u svim aktivnostima projekta. Njihova imena su Klara Borda (Prva gimnazija u Zagrebu), sara Pejaković i Antonela Šoljić (Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju). Pred dvoranom su iznijele svoje dojmove o projektu, ali i njihovo mišljenje na čemu naše zakonodavstvo i stručna javnost trebaju još raditi kako bi se prava djece i mladih u sudskim postupcima unaprijedila.

Ovim putem zahvaljujemo se na podršci Ministarstvu znanosti i obrazovanja,  sutkinji Lane Peto Kujundžić, doc.dr.sc. Ivani Milas Klarić, partnerima na Projektu Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te Prvoj gimnaziji u Zagrebu.

 

                 

Projekt „The Right(s) court for children”
financiran je sredstvima iz Europke unije

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona