Poziv na edukaciju Hrabrog telefona za program Dječja kuća Borovje
Objavljeno : 18.06.2018.

Zanima te rad s djecom i mladima? Svoje slobodno vrijeme želiš uložiti u društveno koristan rad? Želiš razvijati praktične vještine za rad u struci?

Ako je tvoj odgovor na ova pitanja pozitivan, javi nam se!

Dragi studenti i drage studentice,

Hrabri telefon vas poziva na edukaciju za volontiranje na programu Dječja kuće Borovje – voditelji preventivno-socijalizacijskih radionica. Ako vas uveseljavaju šareni zidovi, dječji osmijesi i priče o jednorozima, problemima u vrtiću i prvim ljubavima, ako volite pjevati, plesati, glumiti, pričati strane jezike ili jednostavno biti kreativni, pozivamo vas da postanete dio naše male zajednice. U veseloj kućici u Borovju već se dugi niz godina provodi ovaj grupni oblik rada s djecom.

Cilj programa je primarna prevencija poremećaja u ponašanju djece i mladih, kao i zlostavljanja i zanemarivanja, kroz različite kreativne sadržaje. Program zahtijeva vašu dobru volju, strpljenje, malo kreativnosti, želju za rad s djecom i pomaganjem te vaše slobodno vrijeme.

Kako se prijaviti?

Pronalazite li se u opisu, pozivamo vas da ispunite APLIKACIJU i prijavite se na e-mail volontiranje@hrabritelefon.hr do 01.07.2018. (nedjelja). Po primitku prijave kontaktirat ćemo vas za termin individualnog razgovora koji će biti moguće obaviti dolaskom u Dječju kuću ili putem Skypea.

Prijaviti se mogu studenti psihologije, pedagogije, socijalnog rada, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koji su završili minimalno 2. godinu studija.

Što nakon toga?

Edukacija za program održat će se u drugoj polovici rujna 2018., a tijekom nje volonteri će se upoznati s osnovnim načelima grupnog rada s djecom, različitim obiteljskim pozadinama koji utječu na djetetovo ponašanje i doživljavanje te različitim kreativnim načinima rada s djecom. Nakon edukacije volonteri će u paru tijekom cijele školske godine 2018./2019. raditi s grupom djece predškolskog ili osnovnoškolskog uzrasta, jednom tjedno u trajanju od 60 minuta u prostoru Dječje kuće Borovje. Program počinje 01. listopada 2018. Volonteri će također kroz redovitu mjesečnu supervizijsku podršku i dodatne edukacije, koje Udruga organizira u skladu s njihovim potrebama i interesima, moći raditi na svom osobnom i profesionalnom napretku.

Vaš Hrabri telefon

Aplikaciju za prijavu možete preuzeti ovdje.