Posjet učenika Srednje škole Jastrebarsko
Objavljeno : 05.04.2022.

U petak 25. ožujka, urede Hrabrog telefona posjetili su učenici učeničkog vijeća Srednje škole Jastrebarsko u pratnji svoje pedagoginje. Srednja škola Jastrebarsko uključena je u jedan od projekata Hrabrog telefona REVIS – Odgovaranje na vršnjačko nasilje u školskom i izvanškolskom okruženju. Projekt se provodi u 10 škola diljem Hrvatske te će na kraju projekta škole imati priliku predstaviti kampanje koje su osmislili kako bi spriječili nasilje kroz transformaciju negativnih normi koje potiču nasilje u pozitivne. U posjeti Hrabrom telefonu sudjelovale su i dvije učenici koje su direktno uključene u projektne aktivnosti.

S obzirom na to da nam je ovo prva posjeta ovog oblika u posljednje dvije godine, malo je reći da smo bili zaista uzbuđeni i sretni ugostiti ih. Učenici su imali priliku čuti što je to Hrabri telefon, koji programi i projekti se provode, tko su zaposlenici, i tko su oni najvrjedniji članovi – volonteri Hrabrog telefona. Učenici su pokazali veliki interes za rad naših savjetodavnih linija i e-savjetovanja. Najveći interes kod učenika probudila je informacija o tome da svako dijete ili mlada osoba mogu nazvati Hrabri telefon, neovisno o tome što je muči. Svakoj teškoći pristupamo s jednakom važnosti te smo našim nazivateljima uvijek spremni pružiti podršku; bilo da se radi o nedostatku motivacije za školu, nedoumicama oko odabira fakulteta, romantičnim odnosima, teškoćama mentalnog zdravlja ili o nekoj vrsti zlostavljanja.

Razveselilo nas je čuti da će informacije koje su dobili tijekom naše posjete podijeliti sa svojim vršnjacima i imati na umu da je Hrabri telefon sigurno i povjerljivo mjesto za svako dijete.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona