Održan treći sastanak partner ana projektu “Leaving with care – Living with care”
Objavljeno : 30.09.2021.

Dvodnevni sastanak partnera na projektu „Leaving with care – Living with care“ održan je u Zagrebu 15. i 16. rujna. Sastanku su uživo prisustvovali partneri iz organizacije The Smile of the Child iz Grčke i Hope for Children s Cipra. On-line putem pridružila nam se predstavnica organizacije Telefono Azzurro iz Italije. Da se podsjetimo, projekt koji skraćeno nazivamo CARE usmjeren je na temu sprečavanja pojave traumatskog iskustva kod djece prilikom procesa izdvajanja i smještaja van obitelji te tijekom istražnog postupka.

Jedna od glavnih tema dvodnevnog sastanka bila je razvoj Tool kit-a  koji će biti namijenjen i besplatno distribuiran stručnjacima koji su u kontaktu s djecom tijekom procesa izdvajanja i smještaja van obitelji. Prvog dana sastanka, partneri na projektu predstavili su pripremljene materijale za priručnik. Tool-kit  će biti dostupan na engleskom, hrvatskom, talijanskom i grčkom. Drugog dana sastanka, partneri su razgovarali o pitanjima provedbe projekta  i preostalih aktivnosti.

Ovo je bio prvi sastanak koji su partneri na projektu organizirali uživo s obzirom na prethodnu nemogućnost putovanja zbog sprječavanja širenja virusa COVID-19.

 

 

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije

 

 

Prethodni članak:

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona