Održan prvi trening za stručnjake koji rade s mladima u sukobu sa zakonom
Objavljeno : 02.10.2018.
Oznake:

Prvi u nizu treninga “Jačanje kompetencija stručnjaka koji rade s mladima u sukobu sa zakonom” održan je 25. rujna 2018. u Zagrebu. Na treningu je sudjelovalo 28 stručnjaka s područja pet županija iz 25 različitih organizacija: predstavnici sudova, policije, državnog odvjetništva, odvjetničkih društava, centara za socijalnu skrb, fakulteta, nevladinih organizacija, odgojnih institucija i ministarstva.

Trenerice Mia Roje, mag. psych., Iva Kero, mag. iur. i Davorka Lalić Lukač, prof. soc. ped. sudionike su upoznale s razvojem adolescenata, pravnim okvirom alternativnih mjera u pravosuđu te općenito mogućnostima koje se nude nasuprot kažnjavanju.

Evaluacije pokazuju veliko zadovoljstvo prvim danom treninga. Posebno zadovoljstvo izražavaju predavanjem o razvojnoj psihologiji adolescenata, stručnošću i pripremljenošću predavačica, zanimljivim temama te konkretnim informacijama koje su dobili. Što se tiče treninga sveukupno, sudionici su zadovoljni praktičnošću i primjenjivošću sadržaja, prisustvovanjem različitih profila stručnjaka na treningu i interakcijom s njima kao i strukturom predavanja te organizacijom sveukupno.

Idući trening u Zagrebu održat će se 25. listopada, a do tada će sudionici sudjelovati u online modulima učenja te će imati mogućnost diskusije na zatvorenom forumu.

Trening stručnjaka jedna je od aktivnosti europskog projekta Alternativni načini postupanja prema maloljetnicima (AWAY). Više o AWAY projektu pročitajte ovdje.