Održali smo 1. radionicu odbora mladih
Objavljeno : 31.10.2017.
Oznake:

U siječnju 2017. Hrabri  telefon započeo je provedbu europskog projekta pod nazivom Alternativni načini postupanja prema maloljetnicima (AWAY). Projekt provodimo zajedno s partnerima iz Belgije, Bugarske, Rumunjske, i Mađarske. U glavne aktivnosti su uključeni upravo mladi koji će aktivno sudjelovati u aktivnostima kroz sudjelovanje u odboru mladih. Odbor u našoj zemlji čini sedam djevojaka, uz voditeljice Dajanu Jurinčić, mag. soc. paed. i Anamariju Vuić, mag. psych. Tako smo 29.10. održali prvu radionicu našeg odbora u Centru za pružanje usluga u zajednici – Dugave, a kako nam je bilo i što smo radile, donosimo u nastavku.

           

U radionice smo krenule s individualnim razgovorom, a Dajana i Anamarija su svakoj od nas pričale o uvodu u daljnje radionice. Sve smo bile oduševljene radionicom kako su nam ispričale. S raznoraznim markerima u boji i šljokičastim gliterima ukrasile smo fascikle. Jedna od glavnih tema na prvoj radionici bio je razgovor o pravilima pa smo tako radile plakat o pravilima kojih se držimo i kojih ćemo se držati tijekom radionica. Također smo smišljale naziv grupe – bilo je tu raznoraznih imena, ali na kraju smo se složile s nazivom „ŠEFICE“. Također smo se i udružile i smislile svoj pozdrav koji smo nazvali „šakica“. Dogovorile smo se i o tome kako će izgledati naše radionice – da ćemo svaki put imati slatkiše i koje ćemo ustanove posjetiti. Na prvoj radionici igrale smo i neke igre da se više povežemo, zabavimo i družimo. Bilo je i puno smijeha!

Bilo nam je jako ugodno i prihvatile smo se takvima kakvima jesmo i sviđa nam se to što možemo biti iskreni jedni prema drugima!

 

Odbor mladih jedna je od aktivnosti europskog projekta Alternativni načini postupanja prema maloljetnicima (AWAY). Više o AWAY projektu pročitajte ovdje.

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona