Novi upisi u programe Hrabrog telefona za adolescente i njihove roditelje
Objavljeno : 12.02.2021.

Hrabri telefon ponovno otvara upise u MOZAIK, besplatni psihoedukativni program namijenjen roditeljima adolescenata te upise u EMOTIcom, program namijenjen adolescentima koji žele naučiti više o emocijama i komunikaciji emocija.

Svrha psihoedukativnog programa namijenjenog roditeljima jest ojačati roditeljske kapacitete i vještine u području komunikacije, postavljanja granica i razvoja odnosa s adolescentima. Program se sastoji od 8 tematskih predavanja i radionica u pojedinačnom trajanju od 90 minuta, s dinamikom održavanja jednom tjedno. Broj polaznika po grupi ograničen je na 10 sudionika.

Trening socijalnih vještina za adolescente usmjeren je na podršku mladima da nauče prepoznavati i razumjeti vlastite i tuđe emocije, nositi se s neugodnim emocijama kao što su ljutnja, strah ili tuga te ih podučiti efikasnoj komunikaciji i asertivnom pristupu u rješavanju konflikata s vršnjacima. Program se sastoji od 5 tematskih radionica, također u pojedinačnom trajanju od 90 minuta i s dinamikom održavanja jednom tjedno. Broj polaznika po grupi ograničen je na 5 sudionika.

Više o programima pročitajte ovdje.

Radionice će se održavati tijekom drugog polugodišta školske godine 2020./2021. u kasnim poslijepodnevnim terminima na adresi udruge, Trg svibanjskih žrtava 1995. Zainteresirani roditelji mogu prijaviti sebe ili svoje dijete slanjem osnovnih podataka (ime i prezime i kontakt te dob djeteta) na mail andrea@hrabritelefon.hr. Nakon zaprimljene prijave kontaktirat ćemo roditelje pojedinačno te ćemo ih informirati o konačnom rasporedu i datumima održavanja radionica. Pohađanje programa za roditelje ne obavezuje uključivanje djeteta u program za adolescente i obrnuto.

Voditelji radionica su Andrea Gerčar i Adrian Štark, psiholozi u udruzi Hrabri telefon.

Grupni programi MOZAIK i EMOTIcom održavaju se u okviru EU projekta Socnet za 5!, usmjerenom na prevenciju socijalne isključenosti djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djece i mladih s problemima i poremećajima u ponašanju, kao i na podršku članovima njihove obitelji.

Za sve dodatne informacije o upisima i rasporedu možete nas kontaktirati na 091 602 2601 ili na andrea@hrabritelefon.hr.

 

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona