Novi međunarodni projekt LEAVING WITH CARE – LIVING WITH CARE
Objavljeno : 09.06.2020.

U travnju 2020. godine započeo je dvogodišnji projekt „Leaving with care – Living with care“ koji će se provoditi na području Hrvatske, Grčke, Cipra i Italije. Uz Hrabri telefon na projektu sudjeluju organizacije Hope for children s Cipra i Telefono Azzuro iz Italije, a koordinira ga The Smile of the Child iz Grčke.

Projekt je usmjeren na osnaživanje stručnjaka u području pružanja trauma-informiranih usluga prilikom uključivanja djece s iskustvom zlostavljanja u istražne procese te izdvajanja i smještaja djece izvan obitelji. Istraživanja su pokazala da je pristup stručnjaka koji su u izravnom kontaktu s djecom prilikom ovih događaja od velikog značaja te o njima vrlo često ovisi hoće li dijete razviti traumu u tim visoko stresnim okolnostima. Trauma-informirani pristup (eng. Trauma-informed care) prevenira razvoj traume kod djece te olakšava kasniju adaptaciju na novu okolinu.

Više pročitajte ovdje.

Projekt je financiran sredstvima EU (Rights, Equality & Citizenship Programme – REC) te je vrijeme provedbe do 31.03.2022.

Sufinancirano sredstvima Programa za prava, jednakost i građanstvo (2014 – 2020) Europske unije

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona