Hrabri telefon je u potrazi za vanjskim istraživačem u sklopu projekta CARING.
Objavljeno : 28.06.2023.

U svibnju 2023. godine započeo je dvogodišnji projekt „CARING – Preispitivanje društvenih i rodnih normi za smanjenje nasilja nad mladima u školi“ koji će se provoditi na području pet država jugoistočne Europe. Uz Hrabri telefon na projektu sudjeluju organizacije Terre des Hommes iz Mađarske i Grčke, Institute of Social Activities and Practice te Association Roditeli iz Bugarske, a glavni koordinator je Terre des Hommes iz Rumunjske.

Opći cilj projekta je osvijestiti rodnu dimenziju nasilja nad mladima u školama i preispitati društvene norme provedbom preventivnog programa putem kojeg će mladi biti senzibilizirani i osnaženi za nužne promjene nejednakih i štetnih rodnih odnosa moći. Mladi će ujedno biti osnaženi za razvoj rješenja navedenih društvenih problema samostalnim djelovanjem.

U sklopu projekta, Hrabri telefon je u potrazi za vanjskim istraživačem, odnosno osobi/ama, grupom, agencijom, udrugom, itd. koja bi sprovela traženo preliminarno kvantitativno i kvalitativno istraživanje u školama koje sudjeluju u projektu.

Rok prijave je 7.7.2023. (23:59), a više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona