CARING: U svim školama održani treninzi za školsko osoblje
Objavljeno : 23.02.2024.
Oznake:

U svih 8 škola uključenih u projekt CARING u Hrvatskoj uspješno su provedeni treninzi za školsko osoblje na temu rodno uvjetovanog nasilja.

Treninge su održale educirane facilitatorice za svoje školske kolege i kolegice na temelju Kurikuluma za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja. Treninzi su bili dvodnevni i održavali su se u periodu od 4. siječnja do 20. veljače, a većina škola odlučila je treninge održati tijekom drugog dijela zimskih praznika. U svakoj školi educirano je između 10 i 20 školskih djelatnika koji su sada informirani o društvenim i rodnim normama te im je podignuta svijest o potrebi mijenjanja štetnih normi u školi.

Sudionici su podijelili svoje dojmove i zadovoljstvo provedenim treningom. Navode kako postoji potreba za ovakvim i sličnim treninzima i da bi bilo korisno uključiti sve nastavnike; imaju osjećaj da školi nedostaje ovakvih inicijativa i da je CARING dobra platforma za promjenu koja školi treba.

Uključivanjem školskih djelatnika u projektne aktivnosti, omogućava se dodatna podrška učenicima za osmišljavanje i provedbu inicijativa koje slijede u sljedećoj školskoj godini. Kako bi se o ovim važnim temama što više podigla svijest, u temu je važno uključiti što veći broj ljudi iz zajednice. Slijede predavanja za roditelje učenika na kojima će i oni biti upućeni u ciljeve projekta kako bi ih mogli čim bolje podržati u borbi protiv štetnih normi.

nastavnici sjede u učionici  kreativni zadatak

nastavnici hodaju po razredu

Projekt je sufinanciran sredstvima EU (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV). Izraženi stavovi i mišljenja su, međutim, samo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost Hrabrog telefona i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

logo

Prethodni članak:

Završena humanitarna akcija

Objavljeno u rubrici :

Novosti
Hvala građanima

Od srca zahvaljujemo svim građanima koji su svojom donacijom podržali aktivnosti Hrabrog telefona