„Biti mlad i živjeti u Hrvatskoj bez nasilja“ okrugli stol održan u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske
Objavljeno : 01.03.2018.

Dana 28.02.2018. godine povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatijeg kao “Dan ružičastih majica”, održan je okrugli stol u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske.

Događaj pod nazivom „Biti mlad i živjeti u Hrvatskoj bez nasilja“ organiziran je od strane Vijeća mladih Predsjednice Republike Hrvatske te u suradnji s uredima Pravobraniteljice za djecu i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovanjem na okruglom stolu “doprinijela je osnaživanju povjerenja i dijalog među mladima i onima koji su im dužni pomoći u borbi protiv nasilja među vršnjacima”. Također, “ukazala je na probleme i izazove s kojima su u prevenciji i borbi protiv nasilja suočena djeca i mladi, ali i roditelji, odgajatelji, profesori te ostali stručnjaci” (http://predsjednica.hr/objava/1/1/2147).

Izvor: „Ured Predsjednice RH, Vinko Jovanovac“.

Na događaju je uz ostale uvažene uzvanike resornih ministarstava, drugih nadležnih institucija i udruga, sudjelovala i Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona te je tom prigodom istaknula kako upravo razgovorom o problemu vršnjačkog nasilja u javnosti, ohrabrujemo djecu i mlade da potraže pomoć.